Namibië en Botswana

Swipe

Mudumu National Park

Ook de toegang tot dit park dient vooraf geregeld te worden via het MET in Katima Mulilo of in Windhoek. Het is ook mogelijk om een dagexcursie te maken vanuit Katima Mulilo in combinatie met het aangrenzende Mamili National Park. Tot 1989 was het park jachtterrein, als gevolg waarvan de hoeveelheid wild sterk terugliep. Dat heeft zich inmiddels weer aardig hersteld. Er leven buffels, zebra's, olifanten en tal van antilopesoorten, waaronder de sabelantilope en de zeldzame roanantilope.

In principe is het park het gehele jaar door voor bezoek geopend, maar delen ervan zijn, ook in het droge seizoen, uitsluitend begaanbaar met een 4-WD. Het ruim 1.000 km² grote park bestaat overwegend uit bosgebied, op plaatsen waar de rivier Kwando door het park stroomt is het moerasachtig. In deze rivier kunt u de hengelsport beoefenen, er zit veel zoetwatervis. Let er echter op dat er voortdurend gevaar dreigt van nijlpaarden en krokodillen. Ook veel vogels, waaronder enkele zeldzame soorten, voelen zich hier thuis, men heeft tot nu toe ruim 400 verschillende soorten waargenomen.

Er zijn geen faciliteiten in Mudumu met uitzondering van enkele privé lodges. Het park en de wijde omgeving staan bekend als malaria gebied, geen wonder met zoveel water in de directe omgeving, muggen voelen zich hier uitstekend thuis. Als u zich voorgenomen heeft om dit park te bezoeken, maar dat geldt in feite voor de gehele Caprivistrip, neem dan de nodige voorzorgsmaatregelen.