Namibië en Botswana

Swipe

Popa Falls Rest Camp

Het kamp is van grotere betekenis dan de Popa Falls, de watervallen die als beschermd gebied zijn aangewezen. Het is schitterend gelegen aan de rivier Kavango en kan een uitstekend uitgangspunt zijn voor bezoeken aan bijvoorbeeld het Mahango Game Park en als stop-over op weg verder de Caprivistrip op. Tijdens de aanleg is er nogal wat natuur verstoord geweest, na het gereedkomen van het kamp werd dit dubbel en dwars goed gemaakt.

Via een houten brug is het een gemakkelijke tocht naar de watervallen, gelegen op een eilandje. Het zijn geen spectaculaire watervallen, eerder water dat met enige kracht via rotsformaties een weg naar beneden zoekt. In het droge seizoen, als het water laag staat, kunt u, gebruik makend van drooggevallen stenen, tot vlakbij de watervallen komen. (Let op: de stenen zijn weliswaar drooggevallen, maar kunnen nog verraderlijk glad zijn.) Stelt u zich er weinig van voor, de watervallen overbruggen slechts een hoogteverschil van zo'n 4 meter. De natuur is echter zeer uitbundig en dankzij het water komen er veel vogels en (kleiner) wild rond de watervallen hun dorst lessen.

Gas en licht, handdoeken en zeep, worden vanuit het kamp verstrekt, u zult zelf uw potje moeten koken in een gemeenschappelijke keuken. Bedenk verder dat u er geen benzine kunt tanken en dat het kamp niet toegankelijk is voor motorrijders en huisdieren.