Namibië en Botswana

Swipe

Noord-Namibië (noordelijk van Okahandja)

Buiten de steden, dorpen, parken en reservaten kent het noorden van Namibië nog een belangrijke trekpleister, gevormd door een van de grootste meteorieten die ooit op aarde terechtkwam. U vindt de Hoba meteoriet (Hoba Meteorite) op ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van Grootfontein via de D2905 vanuit Grootfontein of via de D2860 waarvan u de afslag vindt tussen Kombat, een dorpje aan de B8, en Grootfontein.

De meteoriet moet ongeveer 80.000 jaar geleden zijn ingeslagen en is naar schatting meer dan 150 miljoen jaren oud. Het gevaarte weegt ongeveer 54 ton en bestaat voor ruim 80% uit ijzer en voor 16% uit nikkel. In 1920 werd de meteoriet bij toeval tijdens een jachtpartij ontdekt.

Nationale parken en reservaten

Het noorden van Namibië is zonder twijfel het meest bezochte deel van het land, met uitzondering van het gebied ten westen van Windhoek waarin o.a. het Namib-Naukluft National Park gelegen is met zijn grillig gevormde en zeer fotogenieke zandduinen.

Behalve het Etosha National Park, bevindt zich ook bijvoorbeeld het Skeleton Coast National Park in noordelijk Namibië. Vanwege de veelheid en afwisseling van parken en reservaten kiezen veel mensen ervoor om, nadat ze de zandduinen in de Sossusvlei bezocht hebben, rechtstreeks naar het noorden te rijden. Nadeel is dat u veel toeristen aan zult treffen, tenzij u ervoor kiest om juist de minder bezochte, maar zeker niet minder interssante parken in uw routeschema op te nemen.

Vanuit het noorden is het ook gemakkelijk om de Caprivistrip en de daarachter gelegen Victoria watervallen te bereiken.