Namibië en Botswana

Swipe

Erindi Private Game Reserve

Tot 2007 was het reservaat een gebied waarop vee graasde en waar gejaagd mocht worden. Momenteel is het ongeveer 700 km² grote reservaat een van de belangrijkste gebieden waar de wildstand zich in hoog tempo herstelt, dankzij de goede zorgen van de eigenaars en de belangstelling voor het daar aangeboden eco-toerisme.

Het reservaat is een leefgebied voor bijna alle dieren die in Namibië voorkomen: olifanten, neushoorns, nijlpaarden, (jacht)luipaarden (vanuit de luxe lodge wordt een uniek programma uitgevoerd waarbij men probeert erachter te komen hoe de dieren zich gedragen en wat hun leefgebied precies is), zebra's, een mooie populatie Afrikaanse wilde honden (die overigens enige tijd geleden werd gedecimeerd door blikseminslag), leeuwen, veel giraffes en natuurlijk tal van soorten antilopen.

Vanuit de lodge kunt u diverse gamedrives maken onder leiding van zeer goed opgeleide gidsen die u graag van alles vertellen over de meer dan 20.000 dieren die het reservaat bevolken.

Bereikbaar vanuit Otjiwarongo via de B1 naar het zuiden. Ongeveer 50 kilometer voor Okahandja verlaat u de B1 en volgt u de borden naar de lodge.

Afstand vanaf Otjiwarongo: ongeveer 170 kilometer. De lodge beschikt over een landingsstrip voor kleien vliegtuigen.