Namibië en Botswana

Swipe

Otjiwarongo

Alle wegen vanuit Windhoek naar het noorden komen samen in of vertrekken uit Otjiwarongo. Als plaats stelt het niet zoveel voor, maar de omgeving is zeer vruchtbaar en de plaats is een middelpunt voor de veeteelt in Noord-Namibië. De Herero, de oorspronkelijke bewoners, gaven het de naam die letterlijk kan worden vertaald als: 'de plaats van de vette koeien'. De 25.000 inwoners leven van het toerisme en van de toelevering van allerlei zaken aan de boerderijen in de omgeving. Sinds kort is er een krokodillenfarm gevestigd waar u van alles te weten kunt komen over deze reptielen.

Liefhebbers van oude treinen kunnen zich, voor het station, vergapen aan een Henschel stoomtrein uit 1912, ooit gebruikt op de spoorwegverbinding tussen Swakopmund en Otavi.

In de stad vindt u alles wat u nodige heeft voor onderweg in supermarkten en tankstations. Er zijn vele overnachtingsmogelijkheden en restaurants. In de omgeving zijn diverse luxe privé gamefarms gevestigd, van waaruit u onder begeleiding op zoek kunt gaan naar het vele wild dat zich in de omgeving ophoudt, of gewoon vanuit uw luie stoel kunt afwachten tot het wild naar u toe komt. Vanuit de stad kunt u ook een bezoek brengen aan het Waterberg National Park (Waterberg Plateau Park) en het daar tegenaan gelegen opvangcentrum voor jachtluipaarden.

Bereikbaar vanuit Windhoek via de B1 naar het noorden.

Afstand vanaf Windhoek: ongeveer 240 kilometer.