Namibië en Botswana

Swipe

Sesfontein

In het barre noorden van Namibië ligt het plaatsje Sesfontein, een verademing als u een hele dag in de warmte heeft doorgebracht. Het lijkt een beetje op een oase en dat is het misschien ooit wel geweest. Sesfontein staat voor de zes bronnen die er zijn aangetroffen. Het plaatsje telt bijna 8.000 inwoners.

Het enige bouwwerk van betekenis is het Fort Sesfontein. Het werd oorspronkelijk in 1896 gebouwd als controlepost voor de runderpest. De Duitsers maakten er rond 1905 een echt fort van, speciaal bemand om stropers en wapenhandelaren te kunnen bestrijden die in dit ruige gebied de vrije hand hadden. Het fort is lange tijd in verval geweest, pas in 1987 onderging het een grondige renovatie.

Tegenwoordig is het een luxe onderkomen voor vermoeide reizigers die er alles vinden wat het leven aangenaam maakt na een tocht over dorre vlakten van Kaokoland. Vanuit het fort kunt u game drives maken op zoek naar woestijn- of steppe-olifanten. In de directe omgeving kunt u benzine tanken.

Bereikbaar vanuit Otjiwarongo waar u de C38 volgt tot iets voorbij Outjo. U volgt dan de C40 via Kamanjab tot Palmwag. Dan gaat u naar rechts de C43 op en u bereikt na ruim 100 stoffige kilometers Sesfontein.

Afstand vanaf Otjiwarongo: ongeveer 440 kilometer