Namibië en Botswana

Swipe

Fish River Canyon Park

In het zuiden van Namibië, tussen Keetmanshoop en Noordoewer, vindt u het Fish River Canyon Park, waarbinnen de indrukwekkende Fish Canyon domineert. De kloof is de op een na grootste ter wereld en is ruim 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 550 meter diep. Ooit moet de Fish River een geweldige rivier geweest zijn waar zoveel water met zoveel kracht doorstroomde dat het de vorming van deze kloof tot gevolg had. Wetenschappers hebben vastgesteld dat het proces wel twee miljard jaren in beslag genomen moet hebben. De kloof kan maar op enkele plaatsen bezocht worden.

De belangrijkste plaats in het gebied is het plaatsje Ai-Ais, van waaruit tochten ondernomen kunnen worden. De plaats is vooral bekend door de geneeskrachtige heetwaterbronnen waarbij vooral reumapatiënten baat vinden. Voor het mooiste uitzicht over de kloof moet u naar Hobas, een kamp op bijna 70 kilometer noordelijk van Ai-Ais.

De kloof maakt deel uit van het grotere Fish River Canyon Park, waar u overigens weinig wilde dieren zult aantreffen. Bavianen, spiesbokken en zebra's zijn de belangrijkste bewoners van het park, maar er zijn toch ook sporadisch luipaarden en hyena's waargenomen.

Bijzonder is dat u een wandeltocht kunt maken van Hobas naar Ai-Ais, een tocht van ongeveer 80 kilometer waar u dan 4 of 5 dagen over kunt doen. U moet daarvoor vooraf reserveren via het MET (Ministry of Environment and Tourism). Het adres vindt u onder Reserveringen en vergunningen bij Praktische informatie Nambië.

Bereikbaar vanuit Keetmanshoop via de B4 tot aan Seeheim, vandaar naar het zuiden via de C12 tot aan de splitsing met de C37 die u bij het park brengt.

Afstand vanaf Keetmanshoop: ongeveer 260 kilometer.