Namibië en Botswana

Swipe

Hardap Dam Recreation and Game Resort (Hardap Game Park)

De naam van de dam, het meest bezienswaardige onderdeel van het 250 km² grote park, is ontleend aan het Namawoord voor wrat. Dat heeft alles te maken met de omgeving, de omliggende heuvels lijken te zijn afgetopt. De Hardap Dam houdt het water van het hoogst gelegen zoetwaterreservoir van Namibië in bedwang. De oppervlakte van het meer bedraagt 25 km².

De route naar de dam voert door een gebied waar tamelijk veel wild voorkomt, met name de antilopesoorten zijn hier goed vertegenwoordigd met onder andere koedoes, steenbokken en springbokken. U kunt er ook zebra's en struisvogels verwachten en met een beetje geluk ziet u zwarte (puntlip) neushoorns die aan het einde van de jaren 1990 in het park zijn uitgezet. Vogels in overvloed in en rond het water zoals lepelaars, pelikanen (die hier broeden), aalscholvers en visarenden.

Als u wilt vissen in het meer (en het is een zeer populaire plaats bij de sportvissers) dan mag dat vanaf de noordelijke oevers, maar u heeft een vergunning nodig. Deze wordt afgegeven door het kantoor bij de ingang van het park. U dient uw eigen visgerei mee te brengen. Bij de dam bevindt zich een restaurant dat u een prachtig uitzicht biedt op de dam. Houdt u er rekening mee dat de temperaturen gedurende de zomer (december-mei) gemakkelijk tot boven 35° Celsius kunnen oplopen en dat u in de winter (juni-juli) gedurende de avonden en de nacht niet zonder een dik jack kunt? U kunt er enkele nachten (of langer) verblijven en u krijgt dan de beschikking over een van de meer dan 50 chalets, in grootte afhankelijk van het gezelschap waarmee u reist.

Door het ontbreken van roofdieren bent u vrij te wandelen waar u maar wilt. Er is een 15 kilometer lange wandeltocht uitgezet, die u zelf kunt inkorten tot ongeveer 9 kilometer. In de omgeving van de dam wordt u de mogelijkheid geboden om te watersporten.

Bereikbaar vanuit Keetmanshoop via de B1 naar het noorden tot even voorbij Mariental waar u aan de linkerzijde de M93 vindt die naar het park voert.

Afstand vanaf Keetmanshoop: ongeveer 185 kilometer.