Namibië en Botswana

Swipe

Namib Rand Nature Reserve

In het westen van Namib-Naukluft bevindt zich het Namib Rand Nature Reserve, een van de grootste privé gebieden in zuidelijk Afrika. Het is een buitengewoon boeiend gebied met tal van vegetatiesoorten en klein wild. U kunt het zelf rondrijden, maar wilt u er ten volle van genieten dan verdient het aanbeveling om gebruik te maken van de diensten van een gids. U kunt ze vinden rond de campings en bij de exclusieve lodges die in het gebied te vinden zijn.

In het noordelijke gedeelte van het park groeit de welwitschia, de plant die wel duizend jaar oud kan worden. Vanuit Swakopmund en vanuit Walvis Bay worden (halve) dagtrips georganiseerd om u kennis te laten maken met deze unieke plant. Het Namib Rand Nature Reserve beslaat een oppervlakte van 1.722 km² en werd in 1922 gesticht door J.Albi Brückner met als doel de ecologie van het zuidwestelijke gedeelte van de Namib-Naukluft in stand te houden. Het park is financieel afhankelijk van particulieren, de opbrengsten uit het toerisme vloeien rechtstreeks terug naar het natuurbehoud in het gebied. Het staat erom bekend dat alles wat in de Namib woestijn leeft, groeit en bloeit, in dit prachtige gebied bijeen gebracht is.

Bereikbaar vanuit Keetmanshoop (ook alternatief voor Namib-Naukluft) via de B4 tot Goageb, vandaar via de C14 naar het noorden tot iets voor Helmeringhausen, waar u de C27 gaat volgen die door het park voert in de richting Sesriem.

Afstand vanaf Keetmanshoop: ongeveer 330 kilometer.