Namibië en Botswana

Swipe

Naute Recreation Resort

Doorsneden door de rivier Löwen ligt het Naute Recreation Resort, genoemd naar de stuwdam die in de rivier is aangelegd. Het is de op één na grootste dam van Namibië en goed voor het tegenhouden van 83 miljoen m³ water. De dam werd voornamelijk aangelegd om Keetmanshoop en wijde omgeving van water te voorzien, maar het wordt op bescheiden schaal ook toegepast voor de bevloeiing van stukken land, al dan niet aan de woestijn onttrokken.

Vanwege de ligging is het er meer dan aangenaam vertoeven met zoveel woestijn in de omgeving. Het weinig bezochte resort ligt op een prachtige locatie in een heuvelachtig terrein. Vanzelfsprekend is het in dit resort goed mogelijk om allerlei watersporten te beoefenen. In de maanden februari tot april is dit minder mogelijk omdat gedurende die periode de sluizen worden opengezet. Het is een spectaculair gezicht om al dat water bezit te zien nemen van het bijna droog liggende achterland.

Ook hengelaars vinden het een prachtig gebied om hun sport te beoefenen. Zowel de watersporters als de hengelaars moeten hun eigen spullen meebrengen, er zijn geen voorzieningen waar surfborden of hengels en aas te huur of te koop zijn. Vogelspotters vinden er tal van watervogels waaronder enkele kolonies pelikanen, diverse reigersoorten en ganzen. Ook veel antilopesoorten vinden er hun thuis, maar kijk niet vreemd op als u oog in oog komt te staan met struisvogels.

Door het park is een 10 kilometer lange weg uitgezet die voert door het fraaiste gedeelte van het resort. Anders dan de naam doet vermoeden zijn er geen overnachtingsgelegenheden, wél vindt u er enkele kampeerplaatsen waar overigens de voorzieningen niet verder gaan dan toiletten en barbecue gelegenheden.

Bereikbaar vanuit Keetmanshoop via de B4 naar het zuiden en bij Seeheim naar links de C12 op.

Afstand vanaf Keetmanshoop: ongeveer 70 kilometer.