Namibië en Botswana

Swipe

Kleding en uitrusting

Lichte, ruimvallende katoenen kleding, een lange broek en een overhemd of blouse met lange mouwen om enige weerstand aan de muggen te bieden is een minimale vereiste. Een dun regenjack is handig. Denk aan een goede hoofdbedekking, draag hoeden met brede randen. Omdat het 's avonds behoorlijk af kan koelen is een sweater of trui onontbeerlijk. Veel mensen lossen dit echter op door het dragen van 'laagjeskleding'. Maakt u tochten door de woestijnen, raadpleeg dan vooraf ter zake kundigen of laat u voorlichten in een speciaalzaak.

Strandkleding of te frivole zomerkleding wordt als ongewenst ervaren bij het bezoek aan dorpen of steden. Bedekte schouders en knieën wordt gezien als een teken van respect voor de overtuiging van de bevolking.

Neem zo weinig mogelijk kleding mee, in of in de nabijheid van elk hotel of lodge kunt u uw kleding laten wassen. Geef geen dure kleding aan de wasvrouw, men wast vaak met ouderwets agressieve wasmiddelen. Doorgaans kunt u uw kleding ook laten strijken, u moet het apart vragen of op uw waslijst aangeven. Maak vooraf prijsafspraken als er geen vast tarief is vermeld.