Namibië en Botswana

Swipe

Telefoneren en internet

Het is lang niet zeker dat u met uw eigen GSM verbinding kunt maken met het thuisland, hoewel de GSM-dekking in hoog tempo toeneemt. Telefoneren vanuit een telefooncel met gebruikmaking van een telefoonkaart is over het algemeen wel mogelijk, sommige touroperators stellen tegen een kleine vergoeding een GSM-toestel ter beschikking met werelddeking, deze is in principe overal bereikbaar.

U kunt ter plekke een nummer kopen waarvan u gedurende uw gehele verblijf gebruik kunt maken. Vergeet ook niet om prepaidcards (scratchcards) te kopen. Een bedrag van ongeveer 10 euro (100 NAD of pula) is in eerste instantie toereikend. Let erop dat dit zowel voor Namibië als voor Botswana aparte nummers moeten zijn.

Het huren van een satelliettelefoon is een aanrader als u zelfstandig op pad gaat, u kunt overal hulp inroepen als dat noodzakelijk zou zijn. Diverse touroperators kunnen dat vooraf al voor u regelen.

In de steden schieten de internetcafé's als paddestoelen uit de grond, ook tal van lodges bieden internetfaciliteiten. De snelheid laat in veel gevallen (nog) te wensen over.