Namibië en Botswana

Swipe

Thuisblijvers

Maak van de thuisblijvers geen spoorzoekers. Als u een georganiseerde reis maakt dan zijn de telefoonnummers via welke men u een boodschap kan doorgeven, bekend. Gaat u zonder vast doel op pad neem dan regelmatig de moeite om het thuisfront ervan in kennis te stellen waar u zich bevindt. Heeft u een fly-drive geboekt laat dan thuis een lijstje achter met de adressen en telefoonnummers waar u gaat overnachten.

Voor noodgevallen is het misschien handig om bij aankomst een SIM-kaart te kopen voor prepaid bellen. Als u even laat weten welk telefoonnummer aan de SIM-kaart verbonden is, dan is de zekerheid dat men u kan bereiken, maximaal. Bovendien is het een stuk eenvoudiger (en goedkoper) om iemand in het land zelf, bijvoorbeeld het autoverhuurbedrijf, te bereiken. Ga er niet vanuit dat u met uw eigen mobieltje overal kunt bellen, er is lang niet overal dekking.

Om enige zekerheid omtrent uw bereikbaarheid te hebben, hetzij via de telefoon (duur!) of SMS (veel goedkoper) kunt u vooraf aan uw provider vragen of er dekking in het land dat u gaat bezoeken wordt aangeboden. Omdat de zendmasten soms ver bij elkaar vandaan staan, kan het zijn dat u ook tijdelijk met een lokaal nummer geen bereik heeft. Een scratchcard met een waarde van een equivalent van 10 euro volstaat in eerste instantie.