Namibië en Botswana

Swipe

Verkeer en verkeersregels

Het is even wennen, maar u zult links moeten rijden, buiten de steden geen probleem (al realiseert u zich in het begin soms dat u toch rechts rijdt als gevolg van een gebrek aan tegemoetkomend verkeer). In de steden is het aanvankelijk een zaak van geconcentreerd rijden en vooraf bekijken waar u terecht moet komen, een bocht naar rechts wordt ruim genomen, een bocht naar links kort.

De maximum snelheid bedraagt 120 kilometer per uur, tenzij anders door borden wordt vermeld. Op onverharde wegen en op gravelwegen wordt meestal 100 kilometer per uur aangegeven. Evengoed zult u merken dat bij deze snelheid uw auto weleens de neiging heeft om in flauwe bochten weg te dribbelen. De adviessnelheid op gravelwegen is daarom 80 kilometer per uur. Op andere onverharde wegen en tijdens de regentijd wijst de maximumsnelheid zichzelf.

Gravel- en andere onverharde wegen hebben een extra gevaar in zich in de vorm van stof. Achter de auto vormt zich een stofwolk en dat is ook het geval bij tegenliggers of auto's die u inhalen. Als de wind uw kant op is wordt u het zicht gedurende enkele ogenblikken geheel ontnomen. Sluit uw ramen tijdig als een stofwolk u nadert!

In de bebouwde kom bedraagt de maximum snelheid 60 kilometer per uur. Deze snelheid wordt ook vaak als maximum vermeld op snelwegen op punten waar ze een plaats doorsnijden of passeren.

Blijf van de weg af in het donker, een aanrijding met een olifant en zelfs met een struisvogel geeft vervelende krassen!