Nepal

Swipe

Mijnbouw

De mijnbouw is in de Himalaya van ondergeschikt belang: de bergwanden zijn steil en moeilijk bereikbaar; en de opbrengsten zijn laag.

IJzererts

Er zijn twee mijnen waar men ijzererts uit de grond haalt. De eerste ligt op de berg Pulchoki, ten zuidoosten van Kathmandu, en de ander ligt in het oostelijk deel van Centraal-Nepal (Those mijnen). Beide mijnen beschikken in de ondergrond over een voorraad van meer dan 4,5 miljoen ton ijzererts. De mijnen hebben de grootste moeite om het hoofd boven water te houden, omdat zij moeten concurreren met mijnen in India die lage-re exploitatiekosten hebben. Nepal moet bijvoorbeeld grote hoeveelheden steenkool importeren die nodig zijn bij het smeltproces.

Marmergroeve 

Op de flanken van de berg Pulchoki kunt u ook een marmergroeve vinden die al sinds 1934 in bedrijf is (Godavari Marble). Bijna al het marmer in de Rana-paleizen is hier gedolven.

Magnesiummijn

Circa 100 km ten noordoosten van Kathmandu ligt de magnesiummijn van Kharidhunga. Men vermoedt dat de ondergrond ongeveer 180 miljoen ton magnesium bevat. De aandeelhouders van deze mijn zijn ook gaan graven onder Ganesh Himal in de regio Chilime Khola. Men verwacht dat het gesteente zo’n 2 miljoen ton lood, zink en zilver bevat. In het oostelijk deel van de Terai is men op zoek naar olie.

10 prachtige bestemmingen in Nepal