Nepal

Swipe

Het Mahabharat-gebergte en het centrale heuvelland

Ten noorden van de Binnen-Terai strekt zich tussen 2000 en 3500 m het Mahabharat-gebergte uit. De toppen van de bergen verschuilen zich onder de kruinen van eikenbomen. De vochtige hellingen zijn bedekt met ceders, eiken, berken en esdoorns.

De bossen bieden bescherming aan herten, gorals (Aziatische antilope) en luipaarden. Apen (makaken) slingeren zich van boom naar boom en natuurlijk ontbreekt de veelkleurige Impeyan-fazant niet, de nationale trots van het koninkrijk. Veel van deze dieren vindt u ook in het noordelijker en lager gelegen centrale heuvel-land, het gebied (600-2000 m) waarin zich de valleien van Kathmandu en Pokhara uitstrekken.

Op 10 km ten zuidoosten van Patan ligt het dorp Godavari. Het dorp dankt zijn naam aan de rivier de Godavari, die hier in de bergen ontspringt. Vanuit het dorp kunt u in circa 3 uur de berg Pulchoki (2785 m) beklimmen in het Shivapuri Wildlife Sanctuary. In de lente is de flank van deze berg bedekt met exotische wilde bloemen en uitbundig bloeiende rododendrons. De schitterende rododendrons in de Himalaya kunnen met hun kronkelende stammen wel 18 m hoog worden! Bovendien leven in dit gebied een groot aantal dieren, waaronder veel bijzondere vlindersoorten. Verder kunt u in deze streek een bezoek brengen aan het Khaptad N.P. in West-Nepal.

10 prachtige bestemmingen in Nepal