Nepal

Swipe

Telefoon en fax

Sinds enkele jaren kunt u vanuit Nederland automatisch bellen naar Nepal via een satellietverbinding, andersom kan ook. Op veel plaatsen in Kathmandu (Thamel) en Pokhara zijn speciale kantoortjes waarvandaan u met Nederland of België kunt telefoneren of faxen (herkenbaar aan het opschrift STD/ISD services). Beschikt u over een Skype account, dan kunt u vanuit de internetcafés telefoneren.

Bellen van Nederland of België naar Nepal

Het internationaal telefonisch landnummer voor Nepal is 977. Wanneer u rechtstreeks vanuit het buitenland met Nepal belt of faxt, dan vervalt de ‘0’ voor het plaatselijke netnummer. Vergeet niet eerst het internationale toegangsnummer 00 vanuit Nederland of België te draaien. Een voorbeeld om het nummer 02-111111 vanuit Nederland of BelgiË te bellen, draait u 00-977-2-111111.

Bellen van Nepal naar Nederland of België 

Wilt u vanuit Nepal met Nederland telefoneren of faxen, dan is het internationale toegangsnummer 00, gevolgd door het landnummer 31, dan het netnummer van de Nederlandse stad zonder de eerste 0, en ten slotte het abonneenummer. Het internationale landnummer voor België is 32.

Mobiel bellen in Nepal

U kunt in de meeste steden in Nepal uw mobiele telefoon gebruiken. Incidenteel kunt u telefonisch geen contact krijgen, een sms komt bijna altijd op het juiste telefoonadres aan. In de bergen kunt u meestal geen gebruik maken van uw mobiele telefoon; dit is echter afhankelijk van het gebied waar u doorheen trekt.

Belangrijke telefoonnummers

[-], Inlichtingen, draai 197.

[-], Gesprekken binnen Nepal, draai 180.

[-], Gesprekken met India, draai 187.

[-], Internationale gesprekken, draai 186.

Rondreizen

Groepsrondreis Nepal

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nepal maken we een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief. De Himalaya domineren het veelzijdige...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nepal