Nepal

Swipe

Algemeen

[-], Bereid bergtochten goed voor. Lees de gidsjes goed en bestudeer de wandelkaarten met ingetekende routes. Leer omgaan met kaart en kompas.

[-], Zorg voor een goede lichamelijke conditie. Wandelen in de bergen vraagt nu eenmaal meer van uw lichaam dan wandelen in Nederland. Tochten van 6-8 uur per dag zijn zeker geen uitzondering. Oefen in Nederland of België met uw uitrusting. Loop uw schoenen goed in en voorkom daarmee blaren.

[-], De een is gevoeliger voor zonlicht dan de ander, maar een goede donkere zonnebril en een crème of pasta voor lippen en voor alle aan het zonlicht blootgestelde lichaamsdelen, zijn in de bergen onontbeerlijk.

[-], Blijf kalm en overleg eerst, wanneer er een ongeluk is gebeurd en ga pas daarna handelen. Laat een gewonde als laatste redmiddel alleen achter. Leg hem/haar eerst op een goed gemarkeerde plaats liefst enigszins beschut, maar vooral goed zichtbaar ook vanuit de lucht (zie ook Helikopter-redding).

[-], Vergeet nooit dat een wandeling niet eindigt bij het verste of hoogste punt, maar pas na veilige terugkeer op de plaats waar de wandeling werd begonnen, of gepland was te eindigen. Verdeel uw krachten over de gehele wandeling.

10 prachtige bestemmingen in Nepal