Nepal

Swipe

Conditie

Trekken door Nepal is niet te vergelijken met het maken van lange-afstandswandelingen in Nederland of België. Trekken betekent voortdurend klimmen en dalen. Een goede gezondheid en een goede training vooraf zijn absoluut noodzakelijk. De benen en dan vooral de achillespezen zijn niet gewend aan het vele klimmen en dalen. Vergeet niet dat een dagtocht vaak 5 tot 6 uur lopen betekent, waarbij een afstand van ongeveer 15 km wordt afgelegd. Zonder training is de kans op blessures veel te groot. Het is overigens toch verstandig een of meer rustdagen, al naar gelang de lengte van de tocht, te plannen.

Gasstel of kerosinebrander

Bij een trektocht in hogere en minder bevolkte of zelfs onbevolkte gebieden zijn een tent, kookgerei en voedsel onontbeerlijk. Ook een gasstel of een kerosinebrander is dan noodzakelijk. Het is heel belangrijk te bedenken dat hout in Nepal uiterst schaars is geworden. Wanneer iemand hout kapt wordt daarmee Nepals grootste probleem, de ontbossing en de versnelde bodemerosie, vergroot. Het is daarom ook niet aan te bevelen hout te kopen. Als er werkelijk niets anders voorradig is en er moet vuur gemaakt worden, probeer dan het met bladeren en takjes die op de bodem liggen. Maak zo min mogelijk gebruik van warme douches.

Rondreizen

Groepsrondreis Nepal

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nepal maken we een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief. De Himalaya domineren het veelzijdige...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nepal