Nepal

Swipe

Er zijn radiostations in de volgende plaatsen

[-], Omgeving Everest en Kanchenjunga: Chainpur; Khandari; Taplejung; Phidim; Bhojpur; Terhathum; Dhankuta; Dharan; Ilam; Chandragadhi; Jiri, Namche Bazaar; Thyangboche; Pheriche; Lobuche en Salleri. In Jiri, Phaplu en Thyangboche zijn een ziekenhuisje en een vliegveld (landingsbaan).

[-], Omgeving Helambu, Gosainkund en Langtang: Trisuli (Bazaar); Kyangjin in de Langtang-vallei; Rasuwa Gadhi (Bhote Koshi, Tibetaanse grens); Dhunche. In Trisuli Bazaar is een ziekenhuis en in Dhunche een apotheek. In de regio Helambu zijn geen medische faciliteiten.

[-], Omgeving Pokhara, Lamjung, Jomosom, Muktinath en Manang: Chame; Kusma; Baglung; Beni; Jomosom; Gurkha (Gorkha) en Besisahar. Er zijn vliegvelden in Pohara, Jomosom, Hongde en Balewa (Baglung). Ziekenhuizen vindt u in Pohara, Gurkha, Ampipal, Baglung, Bensishar en Jomosom. Er zijn apotheken in Hongde en Chame. In het dorp Manang is een Trekkers Aid-post van de Himalayan Rescue Association.

[-], Omgeving Jumla en Rara: Jumla. Verder zijn er vliegvelden in Dhorpatan, Jumla en Simikot; er is een ziekenhuis in Jumla en een apotheek in Gumgadi.

10 prachtige bestemmingen in Nepal