Nepal

Swipe

Het weer

In het hoogseizoen voor trekken, het voorjaar en de herfst, is het weer vaak stabiel en zelfs de hogere passen kunnen sneeuwvrij zijn en redelijk gemakkelijk over te steken. Degenen die een ‘gemakkelijke’ dag getroffen hebben zullen u misschien vertellen dat bergschoenen en warme kleding helemaal niet nodig zijn: dit is verkeerd! Er kan op ieder moment een storm opsteken, die één of twee meter sneeuw op de passen laat vallen. In een dergelijk geval kan iemand op gymschoenen niet verder en vast komen te zitten. Op passen, en zeker in de winter, moet u zich altijd instellen op sneeuw en koude. Tijdens de moesson zijn de paden vaak glibberig en maken bloedzuigers u het leven zuur. In het algemeen moet u altijd rekening houden met dramatische veranderingen van temperatuur en weer. Berucht is de vele neerslag die soms onverwacht in de omgeving van Kanchenjunga en ten zuiden van de Dhaulagiri valt.

Snelle weersverandering in de Himalaya

Het weer kan in de bergen dus zeer snel veranderen; reken hierop door:

[-], Altijd warme en waterdichte kleding mee te nemen (afhankelijk van hoogte en reistijd). Een natte, vermoeide en koude wandelaar heeft niet veel energie meer. Boven de 4000 m zijn ook een warme slaapzak en bergschoenen die geschikt zijn voor de sneeuw noodzakelijk. Op grote hoogte kunt u niet zonder een donkere zonnebril die ook de zijkanten van uw ogen goed afsluiten. Verzeker u ervan dat ook uw dragers en gidsen over goede zonnebrillen beschikken. Een wandeling zonder zonnebril in de sneeuw op grote hoogte zorgt gegarandeerd voor sneeuwblindheid. Zorg ook, dat u altijd iets te eten bij u hebt. Een gevulde veldfles is geen luxe (u verbruikt op grote hoogte meer vocht!). Vergeet nooit uw EHBO-doos!

[-], Bij onweer met gevaar voor blikseminslag (er is gevaar wanneer er minder dan 12 seconden zitten tussen de bliksemflits en het bijbehorende gedonder) nooit onder overhangende rotsen gaan zitten, dat is erg gevaarlijk. , Maak dat u wegkomt van bergkammen en toppen. Als het onweer héél erg is, ga dan op uw hurken zitten midden op een helling. Houd u zelf zoveel mogelijk droog en eet wat. Leg in ieder geval metalen voorwerpen minstens tien meter van u vandaan.

10 prachtige bestemmingen in Nepal