Nepal

Swipe

Trektochten in West-Nepal

De trektocht naar Jumla en Rara

De vallei van Jumla, in het westen van Nepal, is geheel omgeven met beboste heuvels. Jumla heeft een vliegveld, dat vanuit Kathmandu en Nepalganj per vliegtuig bereikbaar is. De vlucht biedt een prachtig uitzicht over een groot deel van de Himalayaketen. In de vallei van Jumla liggen nog vele archeologische overblijfselen uit de Nepalese Middeleeuwen. Vanuit Jumla is een tocht mogelijk naar Tatopani, waar een warmwaterbron is. Een andere interessante tocht voert naar het dorp Cotchichaur, dat ongeveer 20 km ten oosten van Jumla ligt. Het Rara Dah is een mooi blauw meer en ligt 28 km ten noorden van Jumla en is vanaf Jumla bereikbaar na een 4-daagse tocht. Het meer heeft een oppervlakte van circa 8 km2 en is geheel omgeven door bergen en bossen. De streek waar u doorheen wandelt ligt in het nationale park Rara. De ingang van het park in Hutu ligt op drie dagen lopen van Jumla. Als u niet per vliegtuig naar Jumla wilt reizen, dan kunt u een bus van Nepalganj naar Surkhet nemen. Vandaar loopt u in circa zeven dagen naar Hutu. Het is verstandig om voor een kampeeruitrusting te zorgen, omdat er na Hutu geen accommodatie meer is. De beste tijd voor een bezoek aan het Rara-meer zijn de maanden oktober, november, februari, maart en april (veel sneeuw in januari en februari). Er valt zomers minder regen dan gemiddeld in Nepal en dus kunt u eventueel ook in deze maanden naar Jumla gaan.

Route trektocht van Jumla naar Rara

Dag 1: , Van Jumla (2340 m) naar Padmara (2740 m); 12 km; 6 uur lopen.

Dag 2: , Van Padmara naar Bumra (2830 m); 10 km; 7,5 uur lopen.

Dag 3: , Van Bumra naar Pina (2430 m); 14 km; 5 uur lopen.

Dag 4: , Van Pina naar het Rara-meer (2980 m); 9 km; 4,5 uur lopen, een wandeling naar de voormalige nederzetting Rara kost u een extra 2 uur lopen.

Routebeschrijving trektocht van Jumla naar Rara

Jumla (2340 m)

Dag 1:

Vlucht van Kathmandu, Nepalganj of Surkhet naar Jumla. Jumla heeft twee bezienswaardige tempels en er is een aantal regeringsgebouwen en winkels. Het is het administratieve centrum van de regio Karnali en het district Jumla.

Padmara (2740 m) 

Dag 2:

Een Chetri-dorp te midden van uitgestrekte bossen. De wandeltocht voert via Dansangu (2347 m; bij de samenvloeiing van de rivieren Tila Nadi en de Chaubise Khola) en Urthu (2520 m; bij de samenvloeiing van de rivieren Chaubise Khola en Ghurseni). Daarna passeert u Ghursenigaon en klimt u door de kloof van de rivier de Ghurseni naar Padmara.

Bumra (2830 m)

Dag 3:

Vanuit Padmara klimt u naar de 4 km verder gelegen Khali Langna-pas (3545 m). Daarna daalt u af naar de bedding van de Sinja Khola (2743 m) en wandelt vervolgens de 2 km naar Bumra. Bumra ligt in een vallei.

Gurchi Langna-pas (3457 m) en Pina (2439 m)

Dag 4:

Vanuit dit dorp met zijn platte daken begint de trek naar de hoogste pas van deze tocht, de Gurchi Langna-pas. Pina is een Chetri-dorp.

Rara-meer (3040 m)

Dag 5:

De trail naar Rara loopt door enkele dennenbossen. Tijdens de wandeling passeert u na 2 uur het gehucht Jhari (2500 m). De terugweg van Rara naar Jumla (4 dagen lopen) kan men via een alternatieve route afleggen. Deze route gaat via de Ghatta Kholavallei en de dorpen Ghorasain (3271 m), Diyabala (3522 m), Okharpati (3100 m) en Sinja (2430 m). In de vallei treft men nog overblijfselen aan uit de Malla-periode (14e eeuw). Vanuit Sinja leidt een pad rechtstreeks via de Jaljale-pas (3300 m) en de alpenweiden van Chere Chaur naar Jumla.

Trektochten in West-

Rondreizen

Groepsrondreis Nepal

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Nepal maken we een 5-daagse trektocht in het voorgebergte van het Annapurna-massief. De Himalaya domineren het veelzijdige...

v.a. 1649.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Nepal