Nepal

Swipe

De trektocht naar het Basiskamp van de Annapurna

Wie in goede conditie is kan een 11-daagse trektocht maken naar het Annapurna Sanctuary ofwel het basiskamp van de Annapurna, dat in een door ijs en sneeuwmuren omsloten hoge vallei ligt. In alle genoemde nederzettingen zijn lodges.

Routebeschrijving trektocht naar het Basiskamp van de Annapurna

Sarangkot

Dag 1:

Zie dag 1 trektocht Ghorepani/Ghandrung.

Landrung (1610 m)

Dag 2:

Via Naudanda en de Kharepas daalt u af naar Lumle en Chandrakot. Uitzicht op de Machhapuchhare en de Annapurna-Zuid. Over een dalwand van de rivier de Modi loopt u naar Landrung.

Ghandrung (1920 m)

Dag 3:

Eerst daalt u af naar de bedding van de Modirivier. Vervolgens steekt u via de houten brug de rivier over. Na een stevige klim bereikt u Ghandrung. Totale looptijd ongeveer 3 uur. Zie ook dag 5 trektocht Ghorepani/Ghandrung.

Chomorong (1918 m)

Dag 4:

Via de vallei van de Modi loopt u naar het dorp Chomorong (Chhomrong), verdeeld in oud-Chomorong en het hogergelegen nieuw-Chomorong en gelegen aan de voet van de berg Hiunchuli (6441 m). In het oude deel staan de meeste guest-houses; in het nieuwe deel staan de wat duurdere onderkomens. In Chomorong is een kantoor van ACAP. Overal kunt u kleding en materiaal kopen en/of huren ten behoeve van een tocht naar het basiskamp van de Annapurna. U kunt hier bovendien uw voorraad kerosine aanvullen! Warme kleding is essentieel. Langs de hele route, dat wil zeggen tot vlak bij het basiskamp, zijn lodges. Controleer in Chomorong welke lodges open zijn (afhankelijk van sneeuw en lawines).

Hinko Cave

Dag 5:

Vanaf Chomorong loopt u in 3 uur naar Kuldi Ghar (een enkele hut). Via een bamboebos en langs de rivier wandelt u naar de kloof van Panchen Barah, waar een klein heiligdom staat. Nog maar enkele tientallen jaren geleden was de kloof niet toegankelijk voor vrouwen, onaanraakbaren, kippen, eieren en varkens. Tijdens de wandeling passeert u Bamboo Lodge, waar veel trekkers overnachten. Eventueel kunt u ook in Doban slapen. U kunt ook uw tocht vervolgen naar Hinko Cave, in wezen een overhangende rots die enige beschutting geeft (lodge aanwezig). De totale tocht van Chomorong naar Hinko Cave kost u ongeveer 5 tot 6 uur lopen.

Basiskamp Machhapuchhare (3858 m)

Dag 6:

Via de westelijke oever van de rivier de Modi en het dorp Bagar klimt u omhoog naar het zogenoemde basiskamp van Machhapuchhare (South Annapurna Glacier Basin). Feitelijk is het geen basiskamp. De Machhapuchhare is namelijk een heilige berg en mag niet worden beklommen. In het ‘basiskamp’ zijn enkele lodges. Voor u ziet u de eindmorene van de gletsjer van de Annapurna-Zuid. Er omheen verheffen zich de toppen van de Machhapuchhare, Annapurna 1 en 3, Hiunchuli en Gangapurna.

Basiskamp Annapurna-Zuid (4237 m)

Dag 7:

Het basiskamp van Annapurna is in ongeveer 3 uur bereikbaar (lunch meenemen) via de morene. Vertrek vroeg in de morgen, in de loop van de dag kan het zicht door mist en bewolking verslechteren!

Dophan (2286 m)

Dag 8:

In ongeveer 6 uur tijd kunt u afdalen van het basiskamp Machhapuchhare naar Dophan. Veel trekkers lopen naar Deorali om daar te overnachten; zij gaan pas de volgende dag naar Dophan.

Chomorong

Dag 9:

De tocht voert door rododendron- en bamboebossen. Zie ook dag 4.

Ghandruk

Dag 10:

Zie dag 5 trektocht Ghorepani/Ghandrung.

Dhampus

Dag 11:

Zie dag 6 trektocht Ghorepani/Ghandrung.

Pokhara

Dag 12:

Zie dag 7 trektocht Ghorepani/Ghandrung.

10 prachtige bestemmingen in Nepal