Nepal

Swipe

Trektocht naar Ghorepani en Ghandrung

Een interessante 7-daagse trektocht voert vanuit Pokhara noordwaarts naar Ghorepani en het grote Gurungdorp Ghandrung. De trek begint in het dorpje Hyangja, even ten noorden van Pokhara, en gaat vervolgens via Suikhet en de loop van de Madirivier opwaarts naar Ghorepani en Ghandrung. In alle genoemde dorpen zijn lodges.

Routebeschrijving trektocht naar Ghorepani en Ghandrung

Sarangkot (1542 m)

Dag 1: 

Vanaf de Bindu Basini-tempel in Pokhara (942 m) klimt u in 3 tot 4 uur naar Sarangkot (1542 m). Zie verder Pokhara.

Khare (1707 m)

Dag 2:

Via het dorp Kaski (1,5 tot 2 uur lopen) bereikt u Naudanda (zie hoofdstuk Pokhara; 5 uur lopen vanaf Sarangkot). Vanaf hier klimt u in 2 uur naar Khare.

Tikhedhunga (1994 m)

Dag 3:

Via de dorpen Lumle (1524 m; 1 uur lopen) en Chandrakot (45 min. vanaf Lumle) daalt u af naar Birethanti aan de oever van de rivier de Modi (1037 m; 3 uur lopen v.a. Khare). Vandaar klimt u via de bedding van de rivier de Bhurungdi in ongeveer 3,5 uur naar Tirkhedhunga.

Ghorepani

Dag 4:

Via een behoorlijk steile trail in westelijke richting vanuit Tirkhedhunga bereikt men na ongeveer 2 uur lopen het grote Magardorp Ulleri (2012 m). Nadat Ulleri is gepasseerd, loopt men in de richting van Ghorepani door een indrukwekkend rododendronwoud. Het pad gaat via Thante (2439 m; 3 uur lopen) en de Ghorepanipas naar Ghorepani (1,5 uur lopen vanaf Thante). , Ghorepani is een op een heuvelrug gelegen dorp van waaruit men een goed uitzicht heeft op de Nilgiri en de Dhaulagiri. Volop kampeerplaatsen en lodges aanwezig. Er staat een uitzichttoren.

Ghandrung (1920 m)

Dag 5:

handrung is een der mooiste Gurungdorpen. Met helder weer heeft u er een fantastisch uitzicht op de omringende bergen, waaronder de Annapurna en Machhapuchhare. U kunt zelfs de Manaslu en de Lamjung Himal zien liggen. Het dorp is beroemd om de vele Gurkha-soldaten die hier vandaan komen.

Dhampus (1950 m)

Dag 6:

Via het Gurungdorp Landrung (1610 m) loopt u naar het grote dorp Dhampus (fraai uitzicht).

Pokhara

Dag 7:

U kunt vanaf Dhampus afdalen naar de Yamdi Khola-vallei en via Hyangja naar Suikhet lopen, waar u per jeep naar Pokhara kunt rijden. Als alternatief kunt u via Naudanda en Sarangkot naar Pokhara lopen.

10 prachtige bestemmingen in Nepal