Nicaragua

Swipe

Algemene informatie

Nicaragua, hart van Midden-Amerika, is het land van vulkanen, meren en bergen. De naam is een combinatie van ‘Nicarao’, een inheemse stam die hier leefde toen de Spanjaarden arriveerden, en het Spaanse woord ‘Agua’. Agua, oftewel water, was er in overvloed in de twee grote meren waaraan de Nicarao leefden. Een van de twee, Lago Cocibolca, is het grootste meer van Midden-Amerika.

Nicaragua is ook het land met een turbulent verleden. Wie kent niet de namen ‘Sandino’, ‘sandinisten’, ‘Somoza’ en ‘Iran-Contraschandaal’? Een burgeroorlog van tien jaar hield het land in zijn greep. Een oorlog die duizenden Nicaraguanen het leven kostte. Na de wapenstilstand in 1990 keerde de rust weer. Maar de problemen waren niet voorbij. Nicaragua moest weer overeind krabbelen na een economische en mentale uitputtingsslag. Het is na Haïti nog steeds het armste land van Latijns-Amerika.

Desondanks is een bezoek aan dit prachtige land de moeite waard. De natuur is overweldigend, de mensen zijn er vriendelijk en open, en de koloniale overblijfselen indrukwekkend. Nicaragua is een land waar nog veel te ontdekken valt voor de nieuwsgierige reiziger.

10 prachtige bestemmingen in Nicaragua