Nieuw-Zeeland

Swipe

Een hangi

Voor het bereiden van een traditionele hangi wordt in de grond een ronde kuil gegraven, waarvan de bodem de vorm moet hebben van een kom. De kuil wordt opgevuld met brandhout en kleine stenen. Als de stenen rood kleuren van de hitte, worden ze met het hout uit de kuil gehaald. Een aantal warme stenen wordt keurig op de bodem van de kuil teruggelegd. Rondom de kuil liggen vochtige bladeren gedrapeerd om te voorkomen dat er aarde invalt. Eerst gaan de natte aardappels er in, vervolgens de groente. Als er vlees wordt meegestoomd, gaan ook de overige stenen bij het voedsel in de kuil. Er worden vervolgens bladeren overheen gelegd.

Nu wordt er water in de kuil gegoten om de stoomontwikkeling op gang te brengen. Als het zover is wordt de kuil afgesloten met aarde, net zolang tot er geen stoomwolkje meer uit kan ontsnappen. Het vlees bepaalt hoe lang de hangi moet stomen. Bij kleine hoeveelheden vlees, gewikkeld in grote bladeren, is één of twee uur al voldoende. Grote vleesbouten zijn pas na vier uur stomen klaar voor consumptie. Een vegetarische maaltijd kan al na veertig minuten worden opgegraven en opgediend.

Eten en drinken

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.