Nieuw-Zeeland

Swipe

Insecten

De weta is een sprinkhaan van ongeveer acht centimeter groot. Dit zeldzame insect zult u echter niet tegenkomen. De weta komt namelijk alleen nog voor op Little Barrier Island en de Poor Knights Islands.

Nieuw-Zeeland staat bekend om zijn zeer kleine jeukvliegjes (sandflies). Vooral het Fiordland National Park en de westkust van het Zuidereiland zijn berucht om deze venijnige vampiertjes. Elders heeft u weinig last van ze. Tijdens het lopen valt hun overlast wel mee. Ze slaan pas toe wanneer u zich niet beweegt. Sandflies zijn zo traag dat u ze gemakkelijk kunt doodslaan. Om daar geen dagtaak aan te hebben is het verstandig bij een drogist of apotheek insectenwerende middelen (repellent) te kopen. In sommige streken komen muskieten voor. Kampeerders doen er verstandig aan muskietengaas voor de ingang van de tent te hangen. Hengelsportliefhebbers wordt aangeraden petjes te dragen met tot de schouders en borst afhangend muskietengaas.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.