Nieuw-Zeeland

Swipe

Zoetwatervissen

De forellen en zalmen in de meren en rivieren zijn door de Europese kolonisten uitgezet. De bruine forel is afkomstig uit de rivieren de Wycombe, de Way en de Itchen in Groot-Brittannië. Hun eitjes zijn uitgezet in de rivieren en meren van het Australische eiland Tasmanië. De vissen die daaruit voortkwamen zijn in 1867 in de meren van het Zuidereiland uitgezet. Inmiddels bevolken miljoenen bruine forellen de meren. Ze zijn gemiddeld vijfmaal groter dan hun Britse voorouders. In de grote onbevolkte meren ontbreken natuurlijke vijanden en is voedsel in overvloed aanwezig.

De regenboogforel werd in 1883 uitgezet in meren bij Auckland. Deze soort ontwikkelde zich net zo goed als de bruine forel. Eitjes van de Atlantische zalm werden in 1911 met succes uitgezet in enkele rivieren op het Zuidereiland. Andere geïntroduceerde vissen zijn de karper, de baars en de catfish. Hengelsportliefhebbers kunnen in Nieuw-Zeeland hun hart ophalen.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.