Nieuw-Zeeland

Swipe

Agrarisch land

De Europese kolonisten hebben een groot deel van het Nieuw-Zeelandse landschap veranderd in landbouwgrond. Op het Noordereiland zijn de lichtglooiende heuvels in de vruchtbare streek Waikato eigendom van overwegend veeteeltbedrijven en paardenfokkerijen. Een ander belangrijk veeteeltgebied is het district Taranaki, waar ook veel zuivelindustrie te vinden is. Nieuw-Zeeland is een land met meer dan veertig miljoen schapen. In het lammerenseizoen ligt dat aantal zelfs op zeventig miljoen. Op het Noordereiland grazen er heel veel op de groene heuvels tussen Wanganui en Wellington.

Op het Zuidereiland wemelt het van de schapen in Canterbury, Otago en Southland. Op de vruchtbare Canterbury Plains bij Christchurch wordt overwegend akkerbouw bedreven. Fruit en dus ook de beroemde kiwi’s worden op het Noordereiland geteeld bij Hawke’s Bay en de Bay of Plenty. Op het Zuidereiland overwegend in de omgeving van Nelson. Wijngebieden liggen op het Noordereiland bij Auckland, Gisborne en Napier en op het Zuidereiland in de streek Marlborough. Het rijden van een wijnroute langs een aantal wijnhuizen is aan te bevelen.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.