Nieuw-Zeeland

Swipe

Fjorden

De fjordenkust in de zuidwesthoek van het Zuidereiland behoort tot het Fiordland National Park. Fjorden zijn in ijstijden ontstane valleien, die na het stijgen van de zeespiegel met zeewater werden overspoeld. Dichtbegroeide beukenbossen met boomvarens, varenstruiken en baardvormige korstmossen vormen de vegetatie. In dit zeer regenrijke gebied zijn spectaculaire watervallen te zien. Heel bijzonder is de Sutherland-waterval die van 580 m naar beneden klettert. Een groot deel van het Fiordland National Park is slechts wandelend te verkennen. De meerdaagse Milford Track wordt door kenners als de mooiste wandeltocht op aarde beschouwd.

Andere populaire meerdaagse wandeltochten zijn de Hollyford Track, de Routeburn Track en de Keppler Track. De Milford Sound en de Doubtful Sound zijn de enige fjorden in dit gebied die voor toeristen te verkennen zijn. Een boottocht door een van deze fjorden behoort tot de hoogtepunten van uw reis. De fjorden van het Marlborough Sounds Maritime Park zijn veel toegankelijker. Dit park is een doolhof van beboste bergen, eilanden en kronkelige waterwegen. De in zee uitlopende bergen hebben paradijselijke baaien en inhammen met gouden zandstranden. Het is een ideaal watersportgebied. Voor wandelliefhebbers is de 67 km lange Queen Charlotte Track een niet al te moeilijke uitdaging. De veerboot van Wellington naar Picton vaart het laatste uur van de overtocht door de Queen Charlotte Sound, de belangrijkste vaarweg in dit maritieme park.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.