Nieuw-Zeeland

Swipe

Geothermische activiteit

Op het Noordereiland is met name in Rotorua en omgeving veel geothermische activiteit aanwezig. In het Whakarewarewa-park zijn geisers, warmwaterbronnen, kokende modderpoelen en dampende rotsformaties te zien. In de Waimangu Thermal Valley ligt het grootste warmwatermeer ter wereld, waarvan de temperatuur rond de vijftig graden Celsius schommelt.

Het Waiotapu Thermal Wonderland is zonder enige twijfel het meest kleurrijke thermische gebied, met als hoogtepunt de Champagne Pool, een warmwatermeer dat sist als champagne in een glas. De geiser Lady Knox spuit elke ochtend om precies kwart over tien (na toevoeging van een pak zeepsop) tot een hoogte van 21 meter.

Iets zuidelijker ligt bij Taupo de mysterieuze vlakte Craters of the Moon, met stoomkraters en een grotendeels veraste vegetatie. Tijdens een rondreis kunt u op verschillende plaatsen een thermaal bad nemen. Op het Noordereiland bijvoorbeeld in Rotorua, Taupo en Mount Maunganui. Op het Zuidereiland is Hanmer Springs een geliefde locatie. Heel bijzonder is Hot Water Beach. Graaf op dit zandstrand aan de oostkust van het schiereiland Coromandel bij eb een kuil en ga liggen in uw eigen warmwaterbad.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.