Nieuw-Zeeland

Swipe

Meren

In verschillende ijstijden is door de uitschurende werking van gletsjer-ijs een groot aantal U-vormige valleien en diepe holten gevormd. Bij het warmer worden van het klimaat vulden deze gletsjerdalen en holten zich met smelt- en regenwater. Zo ontstonden in de Zuidelijke Alpen en in Fiordland de grote meren Pukaki, Tekapo, Wanaka, Hawea, Wakatipu, Te Anau en Manapouri. Ten noorden van de Zuidelijke Alpen liggen in het Nelson Lakes National Park de meren Rotoiti en Rotoroa. Het kleine en ondiepe Mathesonmeer in het Westland National Park is bekend om zijn weerspiegelingen van het Mount Cook massief.

Op het Zuidereiland zijn ook veel meren ontstaan door toedoen van de mens. Door de bouw van stuwdammen is een aantal kunstmatige meren gevormd voor de opwekking van energie. Op het Noordereiland is het Waikaremoanameer in het Te Urewera National Park van een ongekende schoonheid. Aan de oevers van dit meer groeien metershoge boomvarens. Het grote Taupomeer is een ondergelopen vulkaankrater. Op vrijwel alle meren wordt intensief watersport bedreven.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.