Nieuw-Zeeland

Swipe

Vulkanen

In het hart van het Noordereiland liggen in het Tongariro National Park de nog actieve vulkanen Ruapehu (2797 m), Tongariro (1968 m) en Ngauruhoe (2291 m). In dit door vulkaanerupties getekende landschap liggen veel warmwaterbronnen, kratermeren en watervallen. Aan de westkust ligt bij New Plymouth de vulkaan Taranaki (2518 m), die het hart vormt van het Egmont National Park. Als gevolg van de overvloedige neerslag is de begroeiing aan de voet van de Taranaki weelderig, met vooral veel bomen en varens.

Dit in tegenstelling tot het drogere Tongariro National Park, waar de oostelijke hellingen uit zand en gravel bestaan. Het vulkanische White Island ligt ongeveer 50 km ten noorden van Tauranga in de Bay of Plenty. Voortdurende erupties brengen hoge aswolken de lucht in. Ondanks het gebrek aan zoet water en de voortdurende aanwezigheid van giftige dampen zijn delen van het eiland begroeid met pohutukawa-bomen en leven er vogels. Maar ook gedoofde vulkanen ogen spectaculair. Een mooi voorbeeld is de Tarawera bij Rotorua, die als een opengeslagen wond in het landschap ligt. In de Hauraki Golf liggen in de nabijheid van Auckland een aantal vulkanische eilanden. De vulkaan Rangitoto is vanuit de stad te zien en met een snelle catamaran te bereiken.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.