Nieuw-Zeeland

Swipe

Ligging

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond in de Stille Oceaan en bestaat uit twee grote en een aantal kleinere eilanden. Het compacte?Noordereiland (115.000 km2) is iets kleiner dan het langgerekte Zuidereiland (151.000 km2). Van de overige eilanden is het eiland Stewart het grootst. De landtong Surfille Cliffs op het Noordereiland is met een ligging op 34 graden zuiderbreedte het meest noordelijke punt. Het meest zuidelijke punt is de zuidwestkaap van het eiland Stewart, dat op 47 graden zuiderbreedte ligt. De afstand tussen deze noord- en zuidpunt bedraagt ongeveer 1600 km. De maximumafstand van de west- naar de oostkust bedraagt op het Noordereiland 450 km. Nieuw-Zeeland heeft een totale kustlengte van bijna 16.000 km.

Het land is bijna achtmaal groter dan Nederland en komt wat oppervlakte betreft overeen met Groot-Brittannië. Nieuw-Zeeland ligt erg geïsoleerd. Zo ligt buurland Australië op ruim 2200 km afstand. De twee landen worden van elkaar gescheiden door de Tasmanzee, die naar de Nederlandse zeevaarder Abel Tasman is vernoemd. De smalle zeestraat tussen het Noorder- en Zuidereiland heet de Cook Strait. Het eiland Stewart wordt van het Zuidereiland gescheiden door de Foveaux Strait. Tot het Nieuw-Zeelandse territorium behoren ook de subantarctische eilanden Chatham, Campbell, Bounty, Antipodes, Auckland, Snares en Kermadec. Deze veelal onbewoonde vogeleilanden liggen op enkele honderden kilometers van het Noorder- en Zuidereiland. Nieuw-Zeeland bezit ook een deel van Antarctica, namelijk Ross Dependency.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.