Nieuw-Zeeland

Swipe

Noordereiland

1. Het Bay of Islands Maritime and Historic Park bestaat uit kleine eilanden, bosrijke baaien, mangrovebossen, kreken en gouden zandstranden. Dit subtropische gebied is ideaal om te kamperen, wandelen, zeilen, zwemmen, duiken en zeevissen.

2. Het Northland Forest Park is een 80.000 hectare groot subtropisch regenwoud, dat gedomineerd wordt door gigantische kauri-bomen. Hier staat Tane Mahuta, de grootste kauri-boom van het land.

3. Het uitgestrekte Hauraki Golf Maritime Park bestaat uit 47 eilanden in de Hauraki Golf. Een aantal eilanden is vanuit Auckland met de boot bereikbaar. Bekende eilanden zijn: Rangitoto (Nieuw-Zeelands jongste vulkaan), Tiritiri Matangi (een reservaat voor bedreigde vogels) en Kawau. Het Hauraki Golf Maritime Park is ideaal voor watersporters. Het Great Barrier Island is een populaire wandelbestemming.

4. Het bosrijke binnenland van het schiereiland Coromandel behoort tot het Coromandel Forest Park. Hier kunt u wandelen door oerbossen met kauri-bomen. Er zijn ook mogelijkheden voor vissen, zwemmen, zeilen en duiken.

5. Het Kaimai-Mamaku Forest Park, ten zuidwesten van Tauranga, is een klein bosrijk park. Speur in dit ideale wandelgebied naar tastbare herinneringen aan de goudzoekers.

6. Het Pirongia Forest Park, ten westen van Hamilton, omvat een klein bos rond drie vulkanen.

7. Het Raukumara Forest Park bestaat uit de beboste bergen aan weerszijden van de onstuimige rivier de Motu. In dit ongerepte bos is het nagenoeg onmogelijk om buiten de geëffende paden te wandelen. Een ideaal park voor trektochten en raften.

8. Het Pureora Forest Park ligt ten westen van Taupo en is bekend vanwege de vele vogels die er voorkomen. Een park voor wandelaars, trekkers en vogelliefhebbers.

9. Het kleine Whirinaki Forest Park leent zich uitstekend voor het maken van korte en lange wandelingen.

10. Het bergachtige Te Urewera National Park bezit het grootste inheemse bos van het Noordereiland. Dit vrij ongerepte gebied van 210.000 hectare is ideaal voor het maken van meerdaagse wandeltochten. Populair is de Waikaremoana Track

11. Het Egmont National Park strekt zich uit rondom de vulkaan Taranaki. In dit park is 140 km aan wandelroutes uitgezet. Geoefende wandelaars kunnen de vulkaan beklimmen.

12. Het Whanganui National Park behelst een bergachtig gebied met een dichtbegroeid woud, waar de rivier de Whanganui dwars doorheen stroomt. Op deze rivier kunt u kanoën, raften en speedbootvaren. De inheemse bossen met hun metershoge boomvarens lenen zich voor het maken van korte wandelingen en meerdaagse trektochten.

13. In het Tongariro National Park liggen de drie actieve vulkanen Tongariro, Ruapehu en Ngauruhoe. Natuurliefhebbers kunnen er genieten van een unieke vegetatie, kratermeren en warmwaterbronnen. Een heel geschikt gebied om wandeltochten te maken. Op de vulkaan Ruapehu ligt een populair skigebied. 14. Het kleine Kaweka Forest Park is een afgelegen bosrijk gebied, geschikt voor wandelen, raften, kanovaren en vissen.

15. Het Kaimanawa Forest Park biedt goede mogelijkheden voor het maken van trektochten. In de rivieren kan op forel worden gevist.

16. Het Ruahine Forest Park bestaat uit ruige, beboste bergruggen, waar een uitgebreid netwerk aan wandelpaden is uitgezet. Te bereiken vanuit Palmerston North of Napier.

17. Het Rimutaka Forest Park is een recreatiepark op 45 km afstand van Wellington, een ideaal wandel- en picknickpark.

18. Het Haurangi Forest Park is een afgelegen bergachtig gebied met bossen en dichtbegroeid struikgewas. Bij Cape Palliser kunt u genieten van een ruige kust. Een korte wandeling leidt naar de spectaculaire Putangirua Pinnacles.

19. Het Tararua Forest Park omvat een bosrijk gebergte, halverwege Wellington en Palmerston North. In het ruige binnenland zijn veel wandelroutes uitgezet.

Nationale Parken

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.