Nieuw-Zeeland

Swipe

Zuidereiland

20. Het Abel Tasman National Park is een kustpark met beschutte baaien en gouden zandstranden, die overgaan in dichtbegroeide bossen. Dit park behoort tot de populairste wandelgebieden van het land. De meerdaagse Coastal Track en Inland Track zijn het hele jaar door te belopen. Verken de beschutte inhammen met een kajak.

21. Het Marlborough Sounds Maritime Park is een zeer populaire zomer-bestemming. De kleine fjorden zijn geliefd bij watersporters. De bosrijke bergruggen nodigen uit tot wandelen en kamperen. Met de postboot zijn ook de afgelegen eilandjes te bereiken. De Scenic Drive slingert langs de grillige fjordenkust en zorgt voor onvergetelijke vergezichten.

22. Het Kahurangi National Park is een ruig en zeer uitgestrekt gebied met bergen, rivieren, meren, bossen en grasland. Het is een van de beste parken voor het maken van meerdaagse trektochten, raften, bergbeklimmen en jagen.

23. Het Mount Richmond Forest Park is een ruig en bebost berggebied op korte afstand van Nelson. 

24. Het Nelson Lakes National Park biedt beboste bergen, woeste rivieren en kristalheldere meren. Geschikt om te wandelen, klimmen, skiën, schaatsen, vissen en kanoën.

25. Het Victoria Forest Park omvat een bergachtig gebied in de omgeving van Reefton, waar tastbare herinneringen uit de goudzoekerstijd te achterhalen zijn.

26. Het Lewis Pass National Reserve is een klein natuurreservaat met bergen, warmwaterbronnen, meren, bossen en grasland. Dit reservaat is te bereiken via de Lewis-pas.

27. Het Paparoa National Park behelst een klein deel van de ruige westkust van het Zuidereiland. Het biedt regenwouden, kalksteengrotten, ondergrondse rivieren en een spectaculaire kustlijn. De Pancakerocks bij Punakaiki moet u beslist zien. U kunt er wandelen, kanoën, blackwaterraften en abseilen.

28. Neem in het Hanmer Forest Park een warmwaterbad in de thermische bronnen van Hanmer Springs.

29. Het Lake Sumner Forest Park heeft bergen, rivieren, meren en warmwaterbronnen. De Harper’s-Pass is de laagst gelegen bergpas in de Zuidelijke Alpen.

30. Het Arthur’s Pass National Park ligt in het hart van de Zuidelijke Alpen en bestaat uit ruige bergen en bossen. Dit park is het territorium van de bergpapegaai. Bezoekers kunnen er wandelen, klimmen en skiën.

31. Het Craigieburn Forest Park ligt aan de Arthur’s-Pass. In de zomer kunt u er wandelen en in de winter skiën.

32. Het Westland National Park omvat enkele hoge bergpieken van de Zuidelijke Alpen, alsmede de twee populaire gletsjers, Franz Josef en Fox. Deze gletsjers lopen tot in het regenwoud, waar vele korte wandelingen te maken zijn. Maak een gletsjerwandeling onder leiding van een gids.

33. Het Mount Cook National Park bezit de hoogste berg (Mount Cook) en de langste gletsjer (Tasman-gletsjer) van Nieuw-Zeeland. Het is een geschikt park voor het maken van meerdaagse klimtochten.

34. Het Mount Aspiring National Park is eveneens een park met besneeuwde bergen, gletsjers, valleien en meren. Zeer geschikt voor het maken van meerdaagse trektochten, zoals bijvoorbeeld de beroemde Routeburn Track of de Rees-Dart Track.

35. Het Otago Goldfields Park bestaat uit een aantal kleine gebieden in het district Otago, waar in het verleden zeer actief naar goud is gezocht. In het landschap zijn nog veel herinneringen aan die tijd te zien. Er is een groot aantal ‘historische’ wandelroutes uitgezet.

36. Het Fiordland National Park wordt gekenmerkt door hoge bergen, diepe fjorden, diepblauwe meren en spectaculaire watervallen. De Milford Sound en de Doubtful Sound zijn per boot en vliegtuig te verkennen. Tijdens een boottocht zijn dolfijnen, zeehonden en pinguïns te zien. In het park is een aantal wereldberoemde meerdaagse wandeltracks te lopen. De Milford Track is daarvan de mooiste.

37. Het Catlins Forest Park omvat een bosrijk kustgebied met indrukwekkende kliffen, dichtbegroeide bossen en spectaculaire watervallen. Aan de kustlijn zijn pinguïns, zeehonden en dolfijnen te zien.

38. Stewart Island, de kleinste van de drie Nieuw-Zeelandse eilanden, wordt door de Maori Rakiura genoemd. Het heeft een onbedorven natuur en een rijke flora en fauna. De kustlijn is uitermate geschikt voor het maken van meerdaagse trektochten. De beste plek om kiwi’s in het wild te zien.

Nationale Parken

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.