Nieuw-Zeeland

Swipe

Bezienswaardigheden buiten het centrum

Discover Butterfly Creek bezit een vlinderhuis waar 70 soorten tropische vlinders rondfladderen in een nagebootste tropische leefwereld. In een tropisch aquarium zwemmen vissen afkomstig uit de Afrikaanse meren Lake Malawi en Lake Tanganyika. Verder is er een kinderboerderij en kunt u met een treintje door de wetlands rijden. Deze attractie ligt aan de Tom Pearce Drive, op een minuut rijden van de internationale luchthaven.

De Auckland Zoo ligt aan de Motions Road, in het noordoostelijke deel van de stad. Hier zijn behalve de gebruikelijke nijlpaarden, zebra’s, beren, apen en zeehonden ook kiwi’s en andere specifieke Nieuw-Zeelandse vogels te bewonderen. Ook is hier de tuatara te zien, een brughagedis uit de tijd van de dinosauriërs, die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.

Niet ver van de dierentuin ligt het Museum of Transport and Technology, ook wel afgekort met Motat 1. Hier zijn onder meer historische bussen, treinen, brandweerwagens, motoren en vliegtuigen te bewonderen. Veel aandacht krijgt de Nieuw-Zeelandse luchtvaartpionier Richard Pearce, die al vloog voordat de gebroeders Wright dat deden. Er is een pioniersdorp nagebouwd met een postkantoor, een spoorwegstation, een smederij, winkels en woningen. Zoals Motat 1 al doet vermoeden bestaat er ook nog een Motat 2. Dit tweede transportmuseum is ondergebracht op het Sir Keith Park Memorial Airfield en bezit historische vliegtuigen. Een tram pendelt tussen Motat 1 en Motat 2. Het Museum of Transport and Technology ligt aan een afslag van de Great North Road en is dagelijks geopend.

Tussen Motat 1 en de dierentuin ligt het Western Springs Park, waar u na een museumbezoek ontspannen kunt picknicken. Kelly Tarlton’s Underwaterworld is opgezet door diepzeeduiker Kelly Tarlton om bezoekers te laten ervaren wat een duiker onder water ziet en meemaakt. Een lopende band door doorzichtige tunnels voert dwars door een enorm aquarium met onder meer haaien, roggen en zeeschildpadden. Wilt u de vissen beter bekijken, dan stapt u gewoon even van de lopende band af. Het ticket is ook geldig voor een bezoek aan het Kelly Tarlton’s Antarctic Encounter. Uw reis over Antarctica begint bij een replica van de sneeuwhut van poolreiziger Scott. Vervolgens stapt u aan boord van de Snowcat voor een reis door een poollandschap met broedende koningspinguïns. Tijdens de rit volgt een orka-aanval en wordt een kijkje gegund onder de dikke ijskap van de zuidpool. Tot slot bezoekt u een poolbasis van de toekomst. Kelly Tarlton’s Underwater World & Antarctic Encounter ligt aan de Tamaki Drive.

In het Howick Historical Village in Zuidoost-Auckland wordt het leven in het Nieuw-Zeeland van 1840 tot 1880 door vrijwilligers nagespeeld. Er staan zo’n dertig woningen uit die tijd. Er is aandacht voor zowel de cultuur van de Europeanen als de Maori. Het Howick Historical Village ligt in het Lloyd Elsmore Park in Pakuranga, op 35 minuten rijden van het stadscentrum. In het zuidelijke stadsdeel Manukau ligt het attractiepark Rainbow’s End, met onder andere spectaculaire achtbanen. Een leuk uitje voor kinderen. Dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.