Nieuw-Zeeland

Swipe

Noord-Auckland

Een overtocht met de ferry naar het historische Devonport is een goedkope manier om van de drukte op de Waitemata Harbour te genieten. Het blauwgroene water, de witte zeilbootjes, de zwartgrijze Auckland Harbour Bridge, de donkergroene vulkaan Rangitoto en de veelkleurige skyline maken van Auckland een betoverend schilderij.

Na een overtocht van tien minuten wordt u aan de noordoever afgezet bij de altijd sfeervolle Devonport Wharf, met veel eetgelegenheden en terrasjes. Loop vanaf de wharf het stadje in, dat een aaneenschakeling is van winkels, boetieks, restaurants en cafés. Een lustoord voor liefhebbers van boeken, antiek en curiosa. Het Jackson’s Museum is volgepropt met curiosa uit de Victoriaanse tijd, waaronder veel zeldzame auto’s, treinen, speelgoed, gereedschap en porselein. Het kleinere Devonport Naval Museum exposeert over de Nieuw-Zeelandse marine, met veel medailles, uniformen en foto’s. Dagelijks geopend van 10.00-16.30 uur.

Een beklimming van de afgetopte vulkaan Mount Victoria, die Devonport domineert, garandeert mooie vergezichten. Of strijk simpelweg neer op het goudgele zandstrand bij de aanlegsteiger en geniet van de bedrijvigheid op de Waitemata Harbour, met de skyline van het zakencentrum als decor.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.