Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Hamilton naar Rotorua

Van Hamilton gaat Highway 1 zuidoostwaarts door een welvarend veeteeltgebied richting Rotorua. Het marktstadje Cambridge (10.000 inw.) wordt de ‘Town of Trees’ genoemd, omdat aan weerskanten van de vele brede lanen mooie oude bomen staan. In het centrum van dit Engels aandoende stadje zijn veel antiekwinkels, kunstgaleries en boetiekjes.

De spierwitte anglicaanse Saint Andrew’s Church, met zijn koperen torenspits dateert uit 1881. De geschiedenis van het stadje is te achterhalen in het oude gerechtsgebouw dat als museum is ingericht. In de omgeving van Cambridge worden veel renpaarden gefokt. Deze streek heeft al heel wat kampioenspaarden voortgebracht. Informeer bij het Cambridge Information Centre, op de hoek van Victoria en Queen Street, welke stoeterijen in de omgeving te bezoeken zijn. Bij NZ Horse Magic zijn renpaarden te zien en worden spectaculaire paardenshows gegeven.

Het Karapiromeer ligt ongeveer 5 km ten zuiden van Cambridge en staat goed aangeschreven bij hengelsportliefhebbers. Een wandeling om het meer behoort tot de mogelijkheden.