Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Hamilton naar Waitomo

Highway 3 is de snelste route van Hamilton naar New Plymouth. In de kustplaats Kawhia zijn een Maori-pa en een marae te bezichtigen. Bij het strand liggen de Te Puria-warmwaterbronnen. Graaf een kuil in het zand en geniet van een verkwikkend thermaal bad, eventueel gevolgd door een verfrissende duik in de Tasmanzee. In Otohoranga zijn in het Otohoranga Kiwi House kiwi’s, inheemse vogels en tuatara’s te zien.

Vanuit Otohoranga is het 15 km rijden naar de Waitomo-grotten. De Maori-naam van dit 16 miljoen jaar oude grottenstelsel betekent: water dat door een hol stroomt (wai = water, tomo = hol). De Waitomo Caves behelst een omvangrijk netwerk van kalksteengrotten, waarvan een aantal nog niet is verkend. De drie meest spectaculaire grotten, waaronder de imposante gloeiwormgrot, zijn voor het publiek opengesteld. Bezoekers varen in aan elkaar gekoppelde bootjes door een grottenstelsel met imposante stalactieten en stalagmieten. Miljoenen gloeiwormen bedekken de zoldering. Deze muggenlarven trekken met hun lichtgevende lijf insectjes aan. In de grotten is het koel, dus trek een warme trui aan. Houd in december en januari rekening met lange wachttijden. De Ruakuri- en Awanui-grotten zijn minder spectaculair als eerdergenoemde gloeiwormgrot.

In het Museum of Caves is te zien hoe de grotten zijn ontstaan en welke planten en dieren er voorkomen. Aan de toegangsweg naar de grotten ligt Ohake, een reconstructie van een Maori-pa. Er worden demonstraties gegeven van houtbewerken en kleding weven. Na Te Kuiti vervolgt Highway 3 richting de westkust.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.