Nieuw-Zeeland

Swipe

Northland

Ten noorden van Auckland ligt het subtropische paradijs Northland. Dit noordelijk schiereiland strekt zich uit van Auckland in het uiterste zuiden tot Cape Reinga in het uiterste noorden. Het biedt bezoekers een zonnig en warm klimaat, eilanden, beschutte baaien, gouden zandstranden, inheemse bossen met kauri-bomen en historische plaatsen. Geen wonder dat Northland in de zomer veel toeristen trekt. De hoogtepunten van Northland zijn: de gouden zandstranden in de Bay of Islands, de Whangarei-watervallen, de kauri-bomen in het Waipoua Kauri Forest, het negentig kilometer lange zandstrand van Ninetymile Beach en Nieuw-Zeelands noordelijkste punt Cape Reinga.

Northland heeft naast een indrukwekkend natuurschoon ook veel historische bezienswaardigheden. In de Bay of Islands gingen rond 1300 de eerste Maori aan land, vijfhonderd jaar later gevolgd door Europese walvisvaarders en robbenjagers. Russell was de eerste hoofdstad van het land, maar raakte die titel aan Auckland kwijt omdat de Europeanen in Russell er een nogal losbandig leven op na hielden. In die tijd noemden missionarissen dit gebied ‘de hel van de Pacific’. In het Treaty House in Waitangi vond op 6 februari 1840 de overdracht van Nieuw-Zeeland plaats en werd het land een Britse kolonie. Trek voor een bezoek aan Northland minimaal drie dagen uit. Voor wie de belangrijkste hoogtepunten van het paradijselijke en historische Northland wil zien, is de door de Automobile Association (AA) uitgezette 800 kilometer lange Twin Coast Discovery Highway aan te bevelen.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.