Nieuw-Zeeland

Swipe

Bay of Islands

De Bay of Islands bestaat uit ongeveer 150 eilandjes, waarvan sommige geheel zijn begroeid met pohutukawa-bomen. Op beschutte gouden zandstranden kunt u heerlijk zonnen. Het zeewater is er helder en aangenaam warm. In de baaien kunt u kajakken, zeilen, diepzeeduiken, zeevissen en met dolfijnen zwemmen. De drie belangrijkste plaatsen Paihia, Waitangi en Russell liggen dicht bij elkaar aan een betoverende baai met gouden zandstranden. De Engelse zeevaarder James Cook verkende dit gebied in 1769 en noemde het de Bay of Islands.

In de 19e eeuw kwamen walvisvaarders en robbenjagers naar deze baai. De zee was er kalm, de baai lag goed beschermd en er was volop kauri-hout voor het repareren en bouwen van schepen. De eerste Europeanen hielden er een losbandig leven op na. Engelse missionarissen die naar de Bay of Islands kwamen om de Maori tot het christendom te bekeren troffen er alcoholisme, prostitutie en ziekten aan. De verstandhouding tussen de Maori en de Europeanen was, op een paar incidenten na, redelijk te noemen. Ze dreven zelfs enige handel met elkaar. Met de ondertekening van het Verdrag van Waitangi kregen de Maori dezelfde rechten als de Britten. Maar over hun rechten op grond ontstond veel onenigheid, met als gevolg bloedige oorlogen tussen de Maori en de Britse kolonisten. Na 1926 verscheen de Bay of Islands op de toeristische kaart.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.