Nieuw-Zeeland

Swipe

Kerikeri

Van Paihia rijdt u naar Highway 10. Op uw doorreis naar het uiterste noorden van Nieuw-Zeeland loont het een tussenstop te maken in Kerikeri. Dominee Butler stichtte er de tweede missiepost van Nieuw-Zeeland. In Kerikeri wonen nu veel kunstenaars, die hun ateliers voor het publiek hebben opengesteld. In de directe omgeving worden kiwi’s en citrusvruchten geteeld. De Stone Store aan de Kerikeri Inlet Road is het oudste stenen gebouw van Nieuw-Zeeland. Dit pakhuis werd in 1832 voor de missionarissen gebouwd. Het was tevens een toevluchtsoord in tijden dat de Maori de missiepost bedreigden. De bovenste verdieping is als museum ingericht.  

Kemp House uit 1821 is het oudste houten huis van het land en wordt omgeven door een mooie tuin. Rewa’s Maori Village ligt aan de overzijde van de rivier de Kerikeri. Het is een reconstructie van een Maori-dorp, zoals die in Northland veel voorkwamen in de tijd voor de komst van de Europese kolonisten.

De Rainbow-watervallen liggen even ten noorden van Kerikeri en zijn via de Waipapa Road te bereiken. Het water valt 27 m omlaag. Er is een aantal uitkijkpunten, vanwaar u de watervallen vanuit verschillende perspectieven kunt zien.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.