Nieuw-Zeeland

Swipe

Van de Bay of Islands naar Kaitaia

Vanuit Kerikeri volgt u Highway 10 verder noordwaarts. Halverwege Kerikeri en Kaeo leidt een afslag naar Matauri Bay, sinds enkele jaren bekend vanwege het bij de Cavalli Islands in zee gedumpte wrak van het Greenpeace-schip de ‘Rainbow Warrior’. Op een heuvel, uitkijkend over de baai en de Cavalli Islands, doet de scheepsschroef van dit schip dienst als Rainbow Warrior Memorial. Even na Kaeo leidt een afslag naar Whangaroa, gelegen aan de Whangaroa Harbour. Vanuit dit plaatsje kunt u zeevissen en duiken naar het wrak van de Rainbow Warrior. Er zijn beperkte overnachtingsmogelijkheden. Highway 10 gaat even landinwaarts en biedt u bij Mangonui mooie vergezichten op de kreken en de zandstranden van de Doubtless Bay.

Even voorbij Taipa leidt een afslag naar het schiereiland Karikari. Kaitaia is een geschikte basisplaats voor een verkenning van het Aupouri-schiereiland, dat zich van Kaitaia uitstrekt tot Cape Reinga. Vanuit dit stadje kunt u ook de kauri-bossen in het zuiden bezoeken. Het Far North Regional Museum exposeert over de geschiedenis van dit noordelijk gelegen gebied.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.