Nieuw-Zeeland

Swipe

Whangarei

Whangarei (40.000 inw.), de grootste stad in Northland, is gelegen in een setting van groene heuvels, bossen, boomgaarden en stranden. Deze stad ligt aan een grote natuurlijke haven en trekt het hele jaar door zeilfanaten.

Het Clapham’s Clock Museum bezit meer dan 1500 klokken en horloges, verzameld door uurwerkfanaat A. Clapham. Een mooi uitzicht over Whangarei en zijn haven heeft u vanaf het oorlogsmonument op Parahaki Hill (241 m). Het Whangarei Museum is gehuisvest in een homestead uit 1885 en brengt de historie van Whangarei en omgeving tot leven. Het bezit verder nog een kleine kunstgalerie. In het bijbehorende Kiwi House zijn de zeldzame kiwi’s te bewonderen. Op het erf staan stoommachines en oude auto’s. Dit museum staat in een 25 hectare groot park aan de westkant van Whangarei.

De Whangarei-watervallen vormen de grootste attractie. Ze storten van 25 m naar beneden in een groen meertje, waar u veilig kunt zwemmen. De plaatselijke jeugd geeft het goede voorbeeld door vanuit bomen in het meertje te duiken. Er zijn meerdere uitkijkpunten, waardoor u de waterval van verschillende hoogten kunt fotograferen. De Whangarei-watervallen liggen even buiten de stad in de wijk Tikipunga. Vanuit Whangarei vervolgt Highway 1 noordwaarts naar Kawakawa, een onbeduidend plaatsje, dat dankzij de openbare toiletten van de Oostenrijkse kunstenaar Friedensreich Hundertwasser op de toeristische kaart kwam. Eigenlijk zijn deze kunstig betegelde toiletten te mooi om te gebruiken. Dagelijks vertrekt in Kawakawa de Bay of Island Vintage Railway voor een tocht van 45 minuten naar Opua. De Paihia Road gaat oostwaarts naar de Bay of Islands.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.