Nieuw-Zeeland

Swipe

Bay of Plenty

De Bay of Plenty strekt zich uit van het schiereiland Coromandel in het westen tot Cape Runaway in het oosten. De uitgestrekte zandstranden en het zonnige klimaat zorgen ervoor dat de Nieuw-Zeelanders in de zomer massaal naar de Bay of Plenty trekken. De baai kreeg zijn naam van ontdekkingsreiziger James Cook, die hier voedsel, brandhout en drinkwater van de toeschietelijke Maori-bevolking ontving. De Bay of Plenty is nog steeds een ‘baai des overvloeds’. Hier wordt een kwart van de totale fruitoogst van Nieuw-Zeeland geproduceerd. Het aantal kwekerijen van kiwi’s, appels, peren, citroenen, avocado’s, passievruchten en tamarillo’s is enorm. Een aantal kiwiplantages en wijnhuizen is voor bezoekers opengesteld. Highway 2 loopt vlak langs de kust van de Bay of Plenty en doet onder andere de drie populaire badplaatsen Tauranga, Mount Maunganui en Whakatane aan.

Tauranga

 Aan Highway 2 ligt het beroemde wijnhuis Morton Estate, dat zijn deuren voor bezoekers en proevers heeft openstaan. In Tauranga en nabije buur Mount Maunganui komen watersporters en zonaanbidders aan hun trekken. The Strand is de flaneerstraat van Tauranga met vele restaurants en cafes. Aan het noordeinde van de boulevard ligt de Maori-oorlogskano Te Awanui. Bij de kano leidt een pad omhoog naar de Monmouth Redoubt, waar in het begin van de koloniale overheersing een Brits legerkamp lag. In de Tauranga Harbour ligt het langgerekte Matakana Island, dat u kunt verkennen per bus of een koets voortgetrokken door clydesdalepaarden.  

Mount Maunganui

 Mount Maunganui met zijn belangrijke houthaven ligt op een smal schiereiland aan de monding van de Tauranga Harbour. De stad is genoemd naar de dominerende berg Maunganui (232 m). In de 18e eeuw lag op de berg een Maori-pa, waarvan de contouren nog zichtbaar zijn. Wandelpaden leiden naar de top. De warme zoutwaterbronnen die aan de voet van de berg opborrelen zijn de enige in hun soort op het zuidelijk halfrond. Het water dat een temperatuur van 45 graden Celsius heeft komt van 40 m diepte. In de Mount Maunganui Hot Saltwater Pools is het afgekoeld tot 39 graden Celsius.

Het populaire zandstrand Ocean Beach, strekt zich uit over een lengte van 15 kilometer. Het is te bereiken vanaf Papamoa Beach en de Marine Parade aan de oostkant van Mount Maunganui.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.