Nieuw-Zeeland

Swipe

White Island

Ongeveer 50 km ten noorden van Whakatane ligt in de Bay of Plenty de actieve vulkaan White Island. Dit eiland kreeg zijn naam van kapitein James Cook vanwege de witte rookpluim die vanuit de vulkaankrater opsteeg. De vulkaan braakt voortdurend stoomwolken en giftige dampen uit, die soms tot in de badplaatsen aan de Bay of Plenty waarneembaar zijn. In 1914 werden tijdens een eruptie elf mannen gedood die op het eiland zwavel dolven. Ze werden door een tien meter dikke modderlaag bedekt. Alleen hun kat overleefde het drama. Ondanks het gebrek aan drinkwater en de aanwezigheid van giftige dampen zijn delen van het eiland begroeid met pohutukawa-bomen en komen er vogels voor.

Het eiland is ondanks zijn beschermde status voor toeristen opengesteld. De enorme stoomwolken, de kokende modderpoelen, het borrelende grondwater en de hete grond, in combinatie met een voortdurend gerommel vanuit de vulkaankrater, maken een excursie naar White Island onvergetelijk en spannend. Vanuit Whakatane en Mount Maunganui is White Island per boot bereikbaar. Het is ook mogelijk per helikopter of vliegtuig om het eiland te cirkelen.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.