Nieuw-Zeeland

Swipe

Egmont National Park

Dit indrukwekkende nationale park bestaat uit de vulkaan Taranaki/Mount Egmont (2518 m) en het omliggende land. Naast de Taranaki liggen de kleinere vulkanen Kaitake en Pouakai. Vanwege de ligging aan de kust is de wind hier een belangrijke klimatologische factor. Het Egmont National Park kent in de zomer lange perioden met mooi weer. In de winter hebben depressies met stormachtig weer de overhand. De combinatie van droge en natte perioden zorgt voor een weelderige vegetatie in de lagere delen van het park. Daar groeien inheemse bomen als de rimu, de rata en de kamahi. Varens en mossen bedekken de ondergrond. Er leven ook veel vogels. In de lagere delen van het park komen de inheemse duif, de ijsvogel en het witkopje voor.

In de hoger gelegen delen leven de tui en de bell bird. In de zomer leent dit park zich uitstekend voor het maken van wandel- en klimtochten. Er is voor 300 km aan wandelroutes uitgezet, variërend van korte, eenvoudige wandelingen tot zware klimtochten naar de vulkaantop. Langs de meerdaagse wandelroutes staan hutten op loopafstand van elkaar. De Taranaki biedt onvergetelijke vergezichten over het omliggende land. In het oosten zijn bij helder weer de vulkanen van het Tongariro National Park te zien.

Het Egmont National Park is via drie toegangswegen te bereiken. Voor een bezoek aan het noordelijke deel van dit park volgt u Highway 3 naar Egmont Village en rijdt u vervolgens de 16 km lange Egmont Road af. Aan deze toegangsweg en bij het bezoekerscentrum begint een groot aantal wandeltochten. Geoefende wandelaars kunnen vanaf het bezoekerscentrum de vulkaan beklimmen. Voor deze zware wandeltocht zijn bergschoenen, bescherming tegen de zon en water vereist. Volg bij het bezoekerscentrum de Summit Track tot aan de zendmast. Daar begint de zeer steile klim naar de veelal besneeuwde top. Neem geen onnodige risico’s en schrijf u in en uit bij het bezoekerscentrum.

Voor een bezoek aan het oostelijke deel van dit park volgt u vanuit Stratford de 15 km lange Pembroke Road tot het Stratford Mountain House. Aan deze weg begint een aantal wandelroutes naar onder andere de Twin- en de Dawson-watervallen. Vanaf het Stratford Mountain House zijn vele routes te lopen. Wandelinformatie is verkrijgbaar bij het East Egmont Ranger Station.

Voor een bezoek aan de Dawson-watervallen volgt u Highway 3 tot Eltham en vervolgens de 15 km lange Eltham Road naar Kaponga. Dan rijdt u over de steile en onverharde Manaia Road naar het Dawson Falls Display Centre. Hier is een expositie over de flora en fauna van het park te zien en leiden een aantal wandeltochten naar de watervallen.

Fietsvakanties

Fietsvakantie Nieuw Zeeland

Tijdens deze fietsreis maak je kennis met Nieuw-Zeeland middels een totaal vernieuwd en verbeterd programma waarbij we voornamelijk rijden over de verkeersluwe...

v.a. 4749.00 p.p.