Nieuw-Zeeland

Swipe

Van Palmerston North naar Wellington

Van Palmerston North volgt highway 1 zuidwaarts door een landbouwgebied, waar de fruitteelt overheerst. In de omgeving van Levin staan in de zomer veel fruitstalletjes langs de weg. Ook is het mogelijk om zelf bij een boer kiwi’s, appels of bessen te plukken.

Bij Otaki begint de zogenaamde Kapiti Coast, die zich in zuidelijke richting uitstrekt tot Paekakariki. Deze populaire kust met mooie zandstranden trekt in de zomer veel stedelingen vanuit Wellington. Erg in trek is het uitgestrekte zandstrand van Waikanae met zijn mooie duinen. Aan de monding van de rivier de Waikanae ligt het vogelreservaat Nga Manu. Voor de kust ligt het vogeleiland Kapiti, dat 2 km breed en 10 km lang is. Hier leven vogels die op het vasteland uitgestorven zijn. Ze kunnen in dit reservaat overleven omdat zoogdieren zoals opossums ontbreken.  

Paraparaumu is de grootste plaats aan de Kapiti Coast. Vanuit Paraparaumu Beach brengen boten vogelliefhebbers naar het eiland Kapiti. Het Southward Car Museum bezit een verzameling van ongeveer 250 oude auto’s en motoren.

In het Lindale Agricultural Centre kunt u Kapiti Cheese proeven, een beroemde Nieuw-Zeelandse kaas. Er worden ook demonstraties met schapen en koeien gegeven. Even voor Paekakariki, ligt bij MacKay’s Crossing, het Tramway Museum. Het bezit gerestaureerde trams die tot 1964 nog door de straten van Wellington reden. Van het museum rijdt een tram naar het strand. Paekakariki Hill biedt mooie vergezichten over de Kapiti Coast. Bij helder weer is het Zuidereiland te zien.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.