Nieuw-Zeeland

Swipe

Taupo

In het hart van het Noordereiland ligt het toeristencentrum Taupo (16.000 inw.), dat door zijn gunstige ligging aan het gelijknamige meer veel watersportliefhebbers en sportvissers trekt. In de directe omgeving liggen een aantal geothermische en natuurlijke bezienswaardigheden die de moeite waard zijn.

Het Taupomeer is de ondergelopen krater van een enorme vulkaan. Het meer ontstond duizenden jaren geleden na een spectaculaire vulkaanuitbarsting. Volgens Chinese geschriften werd in China de zon toen dagenlang verduisterd. Het kristalheldere Taupomeer is 42 km lang en 27 km breed. Ten zuiden van het meer liggen de vulkanen van het Tongariro National Park. Acacia Bay is een van de beste zwemlocaties. Deze baai ligt 6 km ten westen van Taupo. Hier borrelen de Waipahihi-warmwaterbronnen in het meer, waardoor de temperatuur van het water aangenaam warm is. Elders is de temperatuur van het water nogal fris. De inwoners van Taupo vertoeven niet ver van het centrum op de grasvelden aan Lake Terrace. Er zijn vele mogelijkheden voor het maken van cruises. Zo vaart het stoomschip MV Ernest Kamp naar Mine Bay waar op de rotsen door de Maori aangebrachte graveringen zijn te zien. Ook spectaculair is een cruise met het nostalgische zeilschip Barbary. Op een aantal plaatsen zijn roeiboten, kano’s en motorboten te huur. Sportvissers kunnen in het meer op regenboog- en bruine forel vissen. Doordat de forellen hier onder ideale omstandigheden leven bereiken ze ongekende afmetingen.

Het centrum van Taupo is niet echt spectaculair te noemen. De enige bezienswaardigheid is eigenlijk het Lake Taupo Museum and Art Gallery, dat exposeert over de Maori, de geschiedenis van Taupo en de geologie, flora en fauna van de omgeving. Er vinden wisselende kunstexposities plaats. Geopend op maandag tot en met zaterdag van 10.30-16.30 uur.

In de rivier de Waikato ligt het dierenparkje Cherry Island. Het is een soort van kinderboerderij. Voor kleine kinderen altijd leuk. Te bereiken via de voetgangersbrug aan het einde van de Waikato Road. Dagelijks geopend van 9.00-17.00 uur.

In een bocht van de Waikato bevindt zich de springschans van de Taupo Bungyjump. Het is een spectaculair gezicht om durfals met hun benen aan een elastieken koord een dodensprong te zien maken. (lees: Praktische informatie Taupo). In Spa Dinosaur Valley aan de Spa Road zijn nagemaakte dinosaurussen te zien. Een simpele uitvoering van Jurrassic Park. Dagelijks geopend van 10.00-16.00 uur.

Rondreizen

Groepsrondreis Nieuw-Zeeland

Tijdens deze zeer complete en afwisselende rondreis door Nieuw-Zeeland reis je door overweldigende natuur; besneeuwde bergen, gletsjers, vulkanen, spuitende geisers, kokende modderpoelen,...

v.a. 4399.00 p.p.